2011-10-18 15:54 #0 av: EllavonEyben

Hej!

Vi har två Sparvpapegojor. En hane som vi haft sedan han va liten, han är nu 1,5 år och en hona vi skaffade för några månader sedan, hon är lite över 4 år.

Vi är osäkra på om de verkligen gillar varandra. Moses, vår hane som vi haft sedan han va liten är jätte tam, har alltid varit, sällan agressiv men Siv är tvärtom. Hon har aldrig varit tam och nu har hon börjat bli jätte aggresiv mot oss. När hon är det blir moses arg på henne och de börjar bråka. De skriker hela tiden i precis. Förr sjöng moses lite fint, inget skrik som nu. Har de kul eller jobbigt med varandras närvaro?

 

När moses var ensam hade han en plastfågel som vän, han parade sig med denna rätt ofta, vilket han, vad vi märkt aldrig gjort med Siv. Är dom könsmogna? kan detta vara "problemet", att vi borde sätta in en holk?

 

Någon som har några tankar och ideér för vi vet inte rikitgt vad vi skall göra längre.

Innan hade vi dem aldrig i bur, eller de fick gå in i den när dom ville rättare sagt, en öppen bur. nu har vi dem inne i buren oftare, för detta verkar göra dem lite lungnare med sjungandet/skrikandet iaf, men bråkar gör dom endå..

 

Tack på förhand, hoppas det finns någon med sparvpapegojor som vet.

 

Mvh Ella